Livsmedelsinnovation i arktiska miljöer
Utmärkande för Västerbottens livsmedelproduktion är att en stor andel av produkterna kommer från skog och mark så som ren, vilt, bär och fisk med stor potential för ökad förädling och innovation.
Samtidigt satsas det generellt mindre på innovation inom livsmedelssektorn i Sverige jämfört med andra länder och inom andra branscher.
Den regionala livsmedelsstrategin identifierar nyckelinsatser för att vidareutveckla innovationskapaciteten inom livsmedelssektorn, framför allt med fokus på forskning kring livsmedelsproduktion i arktisk miljö, ökad digital mognadsgrad och AI samt samverkansytor för innovation som kraftsamlar och knyter samman kunskap, företag och aktörer.
Lärdomar från varje styrkeområde
Det ser olika ut inom styrkeområdet och behoven blir därmed olika mellan exempelvis kött-, fisk- och bärproduktion.
De stora företagen i Västerbotten har egen forskning och utveckling inhouse.
Utmaningar inom beredskap ökar behovet av utveckling av livsmedelsområdet.
Key take aways – vad som saknas





Läs mer om andra styrkeområden
Information om kvartalsträffarna
Kom på våra innovationsekosystems-nätverksträffar!
Vi mailar ut inbjudan med teman kvartalsvis.